Ana içeriğe atla

15 Temmuz Kalkışması, Allah İle Aldatılanların Eseridir.

 



15 Temmuz 2016 tarihi, ordumuzun ve devletin içine sinsice kötü amaçlarla yerleşmiş, ALLAH İLE ALDATILANLARIN ülkesine karşı, ayaklanmaya teşebbüs ettiği, bir tarih olarak kayıtlara geçti. Sizce bu zalim, hatta kardeşi kardeşe vurduracak kadar gözleri dönmüş insanlar kimlerdi? Ne dersiniz bu insanlar, kendi kendilerine mi devletin en önemli yerlerine çöreklendiler ve ülkesine ihanet ettiler? Bu gerçeği bizler fark edemediğimiz takdirde, aynı zalim toplulukların, cemaatlerin, tarikatların farklı versiyonları ile her zaman karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Bizler inancımızı, bizzat Kur’an’dan değilde birilerinden öğrenirsek, dinde sakın bölünmeyin veliler, şeyhler, gavslar edinip ardı sıra gitmeyin diye uyaran Allah’ın sözlerine uymadığımız sürece, böyle zalim ve gaddar ALLAH İLE ALDATILANLARLA, her zaman karşılaşacağımızı unutmayalım. Allah Kur’an’da bizlere, SAKIN SİZLERİ ALLAH İLE ALDATMASINLAR DİYE UYARIR. ÇÜNKÜ İMAN, İNANÇ ÇOK GÜÇLÜ BİR SİLAHTIR İNSANIN İÇİNDE. Eğer yanlış amaçlı kişilerin eline geçerse bu silah hem kişiye, hem de toplumlara örneğini yaşadığımız gibi zarar verir. Allah bakın bu konuda nasıl uyarıyor bizleri.

Lokman 33: Ey insanlar! Rabbinizden korkun! Herhangi bir şeyde babanın, evladı; evladın da babası yerine karşılık ödemeyeceği günden ürperin! Allah’ın vaadi haktır; dünya hayatı sizi sakın aldatmasın. O YAMAN ALDATICI, SAKIN SİZİ ALLAH İLE ALDATMASIN! 

Aynı konuda Allah, Fatır suresi 5. ayette de, bu dünya hayatı sizleri aldatmasın ve hayatınızda şeytanlaşmış insanlar, sizleri kendi menfaati için, ALLAH İLE ALDATMASIN diye açıkça uyarıyor. Buradan da anlıyoruz ki inancımızı, imanımızı yaşarken nefsimiz, aklımız ve Kur’an arasına asla hiç kimseyi sokmamamız gerektiğini, Allah özellikle bildiriyor. Bu konuda Allah’ın bizleri uyarmasının en önemli nedeni, ALLAH İLE ALDATILAN BİR İNSANA, HER ŞEYİN YAPTIRILABİLECEĞİ GERÇEĞİDİR. Düşünebiliyor musunuz, gece gündüz namaz kılan, ağzından Allah, peygamber sözünü düşürmeyen, Kur’an okurken gözyaşlarına boğulan, zalim O insan, toplumu öyle ALLAH İLE ALDATTI Kİ, din kardeşine bile silah çekmenin, öldürmenin normal olduğuna inandırıldı. Gerektiğinde din kardeşine bile yalan söylemenin, hatta Allah’ın emirlerini, amaca ulaşmak için askıya almanın bile sakıncasının olmadığı, bu kişiler tarafından öğretildi. 

Onun içindir ki, dini birilerinin güdümünde yaşamak, bu kadar riskli ve tehlikelidir. Allah din ve iman adına güvenilecek, yardım istenecek VELİNİZ yalnız benim diye Kur’an da uyarır. Ama bizler Allah’ın uyarılarına değil, Kur’an’ın tam tersi sözlerine/hadislere uyarak, Allah’ın yolundan sapıyoruz. Böyle olunca da acı sonuç kaçınılmaz olacaktır. Ülke olarak onlarca yıl bizleri geri götüren, toplumun birbirine güvenini sarsan, hatta binlerce aileyi acıya boğan bu zulmün nedeni, bizlerin Allah’ın uyarılarını dinlemeyip, şeytanlaşmış insanların sözlerine inanıp, ALLAH İLE ALDATANLARIN TUZAĞINA DÜŞMEMİZ ACI VE KEDERLİ GÜNLER YAŞAMAMIZA NEDEN OLMUŞTUR. Allah din ve iman adına veliler edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek yardım istenecek veliniz yalnız benim diyorda, bizler hala velisi olmayan cennete gidemez, velisi olmayanın velisi şeytandır diyenlere inanmaya, ardı sıra gitmeye devam ediyorsak, bu acıları daha çok yaşarız. BUNUN NEDENİ KUR’AN İLE ARAMIZA, BU ŞEYTANLARIN GİRMESİNDEN KAYNAKLANIYOR.

Onun için bu zulüm, bizlere ders olmalıdır. Allah ile aldatıcılar geçmişte, onlarcası vardı. Bugünde zihniyet olarak onlarcası var. HEPSİ FARKLI GİYSİLER GİYMİŞ, FARKLI KOKULAR SÜRÜNMÜŞ, TUZAĞINI KURMUŞ BEKLİYORLAR. Hiç birisinin, bir diğerinden farklı tarafı yok. Hepsi kendi çıkarlarını, Kur’an’dan uzak batıl inançlarını, toplumu zehirlemek için kullanıyorlar. Bizlere düşen, yine Allah’ın uyarısında olduğu gibi, hiç kimseyi Allah ile aramıza sokmadan, Allah’ın verdiği akıl ve Resulünün bizlere tebliğ ettiği Kur’an ile düşünerek, aklımızı kullanarak imtihanımızı bizzat bizler yaşamalıyız. Lütfen şunu unutmayalım, imtihanımızı asla birilerine havale ederek, hesap günü kurtulacağımızı zannetmeyelim. Allah elçisine bile, tebliğ etmek sana, hesap sormak bize düşer dedikten sonra elçisine hitaben, KULUMLA ARAMDAN ÇEKİL DİYORSA, Allah ile kulunun arasında, hiç kimse olamayacağını unutmayalım. Unutan toplumlar ve kişiler, her zaman hüsrana uğrayacaklardır.

15 Temmuz olayı, bizler için ders olmalıdır. Unutmayalım eğer bu zalimler başarılı olsaydı, bu ülkenin özgürlüğü bugün başka ülkelerin eline geçmişti. Toplumu Allah ile aldatan bu zalim, nereye sığındı ve kimlerin korumasında? Sanırım biraz düşünen gerçekleri görecektir. Demek ki Allah biz kullarına, bu MUSİBET ile bir ders vermiş ve bizleri ALLAH İLE ALDATANLARI fark etmemiz gerektiği uyarısını yapmıştır.

Dilerim bu MUSİBETTEN DERSLER ALIRIZ. Dilerim bu ve benzeri cemaat, tarikat guruplarının oyunlarına bir daha gelmeyiz. Çünkü Allah bir uyarır, iki uyarır, üçüncüsünde ne yapacağını bilemeyiz. Rabbimiz buna benzer musibetlerle karşılaşmamamız için, bizleri uyarır ve YÖNETİCİLERİNİZİ EĞİL İNSANLARDAN SEÇİNİZ DER. Dilerim Allah’ın bu uyarısına kulak veren kullarından oluruz. Kulak arkası eder de, menfaatlerimizi ön plana çıkartırsak, birde Allah ile aramıza veliler, şeyhler, gavslar koymaya devam edersek, sonumuzu siz tahmin edin, çünkü benim dilim varmıyor söylemeye.

Saygılarımla

Haluk GÜMÜŞTABAK


https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KABEYİ İLK KİM YAPMIŞTIR?

Biz Müslümanlar her konuda olduğu gibi, Allah’ın emri Hac görevini yerine getirdiğimiz Kâbe nin, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı konusunda bile, tam anlaşamıyor, Kur’an açıklamasına rağmen, Kur’an’ın bilgilerine inanacağımıza rivayetlerin etkisinde kalıyoruz. Televizyonlarda izlemişsinizdir, hatta kafanız da karışmıştır. Kâbe yi ilk yapanın, Hz. Âdem olduğu anlatılır. İlginçtir bu bilgilerin tamamı rivayetlerde geçer, sorumlu olduğumuz Kur’an’da tek kelime geçemez. Bakın bu konuda neler söyleniyor, önce bu rivayetlere göz atalım, daha sonra sorumlu olduğumuz Kur’an’dan gerçekleri öğrenelim. “İSLAM’DA GENEL GÖRÜŞ OLARAK KÂBE’NİN, İLK OLARAK HZ. ÂDEM TARAFINDAN YAPILDIĞI SÖYLENİR. ANCAK ONDAN GERİYE, SADECE TEMELLERİNİN KALDIĞI, SONRA HZ. ŞİT PEYGAMBER TARAFINDAN YENİDEN İNŞA EDİLDİĞİ VE NUH TUFANI SIRASINDA KUMLARA GÖMÜLDÜĞÜ ANLATILIR. DAHA SONRASINDA, KUR’AN’DA BELİRTİLDİĞİ ÜZERE, HZ İBRAHİM’İN ALLAH’IN EMRİ İLE KÂBE’NİN BULUNDUĞU YERE GİTTİĞİ VE KÂBE’NİN TEMELLERİNİ BULARAK, O

ÖLMÜŞLERİMİZE KUR’AN OKUMAK, KURBAN KESMEK DOĞRU MUDUR?

Sizce Kur’an ölmüşlerimize okunur mu, okunursa faydası olur mu? Bildiğiniz gibi günümüz İslam toplumunda, çok fazla kabul gören ve her ölen yakınlarımızın ardından Kur’an okuruz, ya da okuturuz. Kabir ziyaretlerinde görürsünüz, ölmüş kişinin mezarı başında ona Kur'an okurlar. Bu davranışımız ne kadar doğru. Gelin bu sorumuzu Kur’an'a soralım, bakalım ne cevap verecek. Allah Kur’an'ı neden ve ne amaçla indirdiğini, bakın nasıl açık bir şekilde bizlere bildiriyor. Yasin 70:   DİRİ OLANLARI UYARABİLSİN ve kâfirlere ceza hak olsun diye. ( Bayraktar Bayraklı) Fatır 22:  DİRİLER İLE ÖLÜLER DE BİR OLMAZ. Allah, dilediğine işittirir. SEN, KABİRDE BULUNANLARA İŞİTTİRECEK DEĞİLSİN. (Diyanet meali) Neml 80:  Bil ki SEN ÖLÜLERE İŞİTTİREMEZSİN, arkalarını dönüp giderlerken sağırlara da DAVETİ DUYURAMAZSIN. ( Diyanet vakfı) Aslında bu ayetleri okuyan ve iman ettiğini söyleyen bir Müslüman, Kur’an'ın yaşayan bizler için bir tebliğ, uyarı  HAKKIN YOLUNA DAVETİYE  olduğunu anlayacaktır

İmtihanımızda, Kaybedenlerden Olmak İstemiyorsak.

  Allah Asr suresinde, iman ettiğini söyleyen kullarım, birbirine Hak olanı,  YANİ YALNIZ ALLAH KATINDAN GELENİ, KUR’AN’I TAVSİYE ETMEDİĞİ SURECE ZİYANDADIR  diyor. Çünkü hak olanın yalnız Allah katından geldiğini yine Kur’an’da bildiriyor. Bizler böylemi yapıyoruz? Rabbimiz iman ettiğini söyleyen kullarını uyarmak için,  “ONLARIN ÇOĞU ALLAH’A, ANCAK ORTAK/ŞİRK KOŞARAK İNANIRLAR”  diyerek, iman ettiğini zannedenlerin, nasıl büyük bir yanılgı içinde oldukları uyarısını yapıyor. Tabi bir başka ayetinde de kendisine  ŞİRK/ORTAK KOŞANIDA AFFETMEYECEĞİ  bilgisini veriyor. Peki, bizler böyle büyük hatalar yapıyor muyuz? İnancımızı Kur’an ile sorguladık mı? Gelin sorgulayalım. Bizler yalnız Allah’ın katından gelen HAK olan Kur’an’a mı iman ediyoruz? Yoksa yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz,  KUR’AN+RESULÜN SÜNNETİ+MEZHEP İMAMLARININ İCHATLARI ile birlikte  mi yaşanır diyoruz.  Eğer bunu söylüyorsak, Allah’ın uyardığı gibi  ZİYANDAYIZ  yani kaybedenlerdeniz demektir. Allah ayetlerinde bizleri uy