Ana içeriğe atla

ALİ İMRAN 78. AYETİN UYARILARINI, LÜTFEN GÖZ ARDI ETMEYELİM.



İnsan düşünen, özgür iradesi olan bir varlıktır. Onun içindir ki Allah yaptıklarınızdan, sorgu suale çekileceksiniz der Kur’an’da. Madem sorgu suale çekileceğimiz kitap Kur’an, gelin onun içinden çok dikkat çekici bir ayet üzerinde, birlikte düşünelim. Bakın Allah ayetinde ne diyor ve bizlerin dikkatini nasıl çekiyor.

Ali İmran 78: Onlardan bir grup var ki, KİTAPTA OLMAYAN BİR ŞEYİ SİZ KİTAPTAN SANASINIZ DİYE, DİLLERİYLE KİTABI ÇARPITIRLAR VE ALLAH’TAN OLMADIĞI HALDE, “BU, ALLAH KATINDANDIR!” DERLER, böylece bile bile Allah hakkında yalanlar uydururlar.

Ayeti okuduğunuzda, sanırım daha önce öğretilenler geldi aklınıza. Ne öğretmişlerdi? “KUR’AN’DA DİNİMİZİ VE İMANIMIZI YAŞAYABİLMEK İÇİN, HER BİLGİ DETAYLI YOKTUR,  HER ŞEY KUR’AN’DA YAZMAZ. KUR’AN ÖZET BİLGİLERİ İÇERİR. İSLAM’I ALLAH’IN EMRETTİĞİ GİBİ TAM VE DOĞRU ÖĞRENMEK, YAŞAMAK İÇİN, FIKIH KİTAPLARINA VE RESULÜN RİVAYET HADİSLERİNE BAKMALIYIZ. KUR’AN’I HERKES ANLAYAMAZ.”

Ne dersiniz, Allah’ın ayetinde bizlere yaptığı uyarısıyla, bugün bizlere öğretilen beşeri öğreti, bir birine uyuyor mu? Uymadığı gibi, verilen bilgiler, birbirinin tamamen tersi. Sizce kime inanacağımız, güveneceğimiz çok açık değil mi? Allah vermediği bir bilgiden bizleri sorumlu tutar mı? Allah, hem sizleri Kur’an dan sorumlu tutacağım hükmünü verip, daha sonrada başka bilgilerden, sözlerden de nasıl olurda sorumlu tutulacağımıza inanırız? Sanırım aklımızı kullanmayı başkalarına bıraktığımızda, işte böyle Allah’ın dini diye, nelere inandığımızın farkında bile olamıyoruz.

AYETTEN ÇIKARACAĞIMIZ EN ÖNEMLİ DERS, ALLAH’IN KUR’AN’DA BAHSETMEDİĞİ, HÜKÜM VERMEDİĞİ HİÇBİR KONUDA SORUMLU OLMADIĞIMIZ VE BAHSEDİLMEYEN BİR KONUYU, HİÇ KİMSENİN DİNE İLAVE YAPAMAYACAĞI, SORUMLULUK SINIRLARIMIZA İLAVE EDEMEYECEĞİ GERÇEĞİDİR.​  Ayrıca Kur’an’da olmadığı halde, bunlarda Allah katındandır diyenlere inanırsak,  ALLAH’A AÇIKÇA YALAN UYDURMUŞ, İFTİRA ATMIŞ OLURUZ, BUNU DA LÜTFEN UNUTMAYALIM. Din adına kendilerini yetkilendiren bazı kişiler, öyle guruplar vardır ki diyor Allah, benim gönderdiğim kitap, yani KUR’AN’IN içinde olmadığı, hiç bahsedilmediği halde, bu kişiler sizlere çok farklı şeyleri, kendi çıkarları, nefislerinin etkisi ile Allah katından olmadığı halde, birçok konuda, bunlarda Allah katındandır derler diyor. YANİ SİZİ BUNLAR ALLAH İLE ALDATIR DİKKATLİ OLUN DİYE UYARIYOR. Bunu yaparken de, Allah’ın ayetlerinin anlamlarını çarpıtırlar ki, siz benim hüküm vermediğim konuları da, Allah katından sanasınız diye, kelimelerle oynayarak sizi aldatırlar diyerek, dikkatimizi çekiyor Rabbimiz. Ayetin sonunda ise böyle insanlar, ALLAH A YALAN UYDURURLAR DİYOR. Tabi bu insanların mahşer günü halinin ne durumda olacağını, bir önceki ayetinde görebilirsiniz. Okuduğumuz ayette Rabbimiz, üzerinde dikkatle durmamız gereken bir ışık yakıyor bize ve şunu söylüyor. 

Sizlere rehber olsun diye gönderdiğim Kur’an’da, sorumlu olduğunuz, gerekli olan her şeyi MUHKEM bir şekilde açıkladım. Birileri çıkıp ta, bakın Kur’an’da, şu ya da bu konuda sizin anlayabileceğiniz şekliyle, açıkça bir hüküm yok diyerek, bazı ayetlerin anlamlarını saptırarak, sizleri aldatmaya çalışırlarsa, sakın onlara inanmayın diyor. Hatırlatırım Allah bizlerin sorumlu olduğu ayetlerin, MUHKEM yani şüphe duyulmayacak, tartışılmayacak kadar açık olduğunu söylüyor. Bizler eğer bir konuda anlaşamıyor ve tartışıyorsak, bu Allah’ın emri asla olamaz. Çünkü Allah ben anlayasınız diye, apaçık izah edilmiş bir şekilde nice örneklerle ayetlerimi gönderdim diyor.

Allah ben sizlere, Zühruf suresi 44. ayetinde, sizleri Kur’an’dan sorumlu tutuyorum diye hüküm verdiysem, SÖZÜM HAKTIR, GERÇEKTİR BUNU UNUTMAYINIZ mantığını anlatıyor, tabi anlayana, anlamak isteyene. Bu hükmü verdikten sonra, Kur’an’da olmayan bir hükümden de, sizlerin sorumlu olacağınızı söyleyerek, bana iftira atanlardan yana sakın olmayınız. Bunu yapanları ebedi bir azap bekliyor diyerek, HAKKIN YOLUNUN YALNIZ KUR’AN’DAN GEÇTİĞİNİ, APAÇIK ANLATIYOR BİZLERE AYET.

Allah Ali İmran 78. ayetinden bir ayet öncesinde, kitapta olmadığı halde, bunlarda Allah katındandır diyerek, ALLAH’A KARŞI TAAHHÜTLERİNİ, MENFAATLERİ KARŞILIĞI DEĞİŞTİRENLER, sözlerini yerine getirmeyenlerin ebedi azap içinde olacaklarını ve mahşer günü Allah bu insanların yüzlerine bile bakmayacağını, şimdiden bizlere bildiriyor. Allah yardımcımız olsun. Toplum olarak gözler perdeli, kulaklar ve gönüller mühürlenmiş BATILIN, RİVAYETLERİN VE ATALAR DİNİN ADETA ESİRİ OLMUŞ yaşayıp gidiyoruz. Hak ile batıl yer değiştirmiş, ama toplum Allah ile aldatıldığı için büyük çoğunluğu bunun farkında değil. Ömür bir ırmak misali, akıp gidiyor, bitti-bitecek. Lütfen yaptığımız yanlışları görebilmek için, elimize Allah’ın nuru KUR’AN ‘I alalım ve anlayarak, düşünerek okuyalım, onun rehberliğiyle imanımızı yaşayalım. Onun ışığıyla aydınlanalım, beşerin rivayet ve sanı sözleriyle değil.

Sizce en garantili yol, bu değil mi? Siz Kur’an’ı anlayamazsınız diyenlere lütfen inanmayalım, itibar etmeyelim. Çünkü Yüce Rabbimiz kullarının anlayamayacağı bir rehber gönderip, daha sonrada tüm kullarını ondan asla sorumlu tutmaz. Bunu da unutmayalım.

Saygılarımla 

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HACER ÜL ESVED TAŞI VE GERÇEKLER.

Bugünkü yazımın konusu, Kâbe yi tavaf ederken elle selamlanan ve kutsallığına inanılan, Hacer’ül Esved taşı hakkında olacaktır. Gelin önce geleneksel İslam’ın, bu konuda kabul ettiği rivayetlere ve inançlarına bakalım kısaca. Bakalım da batıla inandığımızda, bizleri nasıl aklın mantığın ötesinde akıl almaz şeylere nasıl inandırıldığımızı da farkında olalım. Konuyla ilgili erişebildiğim tüm rivayetleri yazıyorum. Ders alabilene ne mutlu. Allah onun için, emin olmadığın bilgilerin ardına düşmeyin, hesabını sorarım diye boşuna uyarmıyor. “RİVAYETE GÖRE, HZ. İBRAHİM, KÂBE’NİN İNŞASINI BİTİRDİKTEN SONRA, OĞLU İSMAİL İLE TAVAFA BAŞLANGIÇ SIRASINI BİLDİRMEK İÇİN: “İSMAİL, BANA BİR TAŞ GETİR DE TAVAFIN NEREDEN BAŞLAYACAĞINI İŞARET EDEYİM” DEDİ. HZ. İSMAİL DE CEBEL-İ KUBEYS’TEN BİR TAŞ ALIP BABASINA VERDİ. O DA TAVAFIN BAŞLAYACAĞI BUGÜNKÜ KÂBE’NİN KÖŞESİNE TAŞI KOYDU.” “RİVAYETE GÖRE İBRAHİM PEYGAMBERİMİZ, BU TAŞI KÂBE NİN KÖŞESİNE YERLEŞTİRMİŞTİR. EBU DAVUD’UN RİVAYET ETTİĞİ BİR HADİSE GÖRE,

İSLAM DİNİNDE, HAREMLİK SELAMLIK VAR MIDIR?

Değerli din kardeşlerim, bizler Kur’an ayetlerini eğer, Allah’ın örnek verdiği diğer ayetlerinden yardım alarak anlamaya çalışmaz da geleneğin, rivayetlerin ve Mezheplerin dayattığı beşeri fıkıh inancının etkisiyle anlamaya çalışırsak, Allah’ın istediğini değil, kendi nefislerimizde yarattığımız dini yaşamış oluruz. Bugünkü makalemin konusu  İSLAM DİNİNDE, HAREMLİK SELAMLIK VAR MIDIR  ve bir kadın evli olmadığı bir erkeklerle beraber aynı ortamda oturamaz mı, bu konuda sizleri Kur’an’ı rehber alarak, düşünmeye davet etmek istiyorum.  Günümüz Mezheplerin, beşeri FIKIH inancının öğretisine baktığımızda, bir kadın evli olmadığı başka bir erkekle aynı ortamda oturamaz, ya da toplu halde bulunamaz şeklinde anlatılır. Bunun detayına girmek istemiyorum, çünkü bizler için beşeri fikirler değil, Allah’ın bizleri sorumlu tutacağına hükmettiği Kur’an önemlidir. Bu konudaki Kur’an ayetlerine bakmadan önce, genel anlamda düşünelim.  Bir kadının yalnız başına dışarı çıkamayacağına dair, bir hüküm v

BATIL VE RİVAYETLERDEN UZAK, KUR’AN’IN EMRETTİĞİ SALATIN, ÖZÜNÜ ANLAYABİLMEK….

  Salat/Namaz konusu İslam toplumunda, en çok konuşulan ama çok fazla fikirlerin, düşünce ve inancın ortaya atıldığı bir konudur. Bildiğiniz gibi günümüzde bizlerin namaz dediğimiz konu, aslında bu isimle Kur’an’da geçmez.  SALAT  diye geçer ama bu kelimenin öyle farklı anlamları da vardır ki, bu gerçek ne yazık ki İslam toplumunda hiç konuşulmaz, hatta her ayette geçen  SALAT  kelimesine, namaz adını verip gerçek anlamından saptırılarak yanlış anlaşılmıştır. Bu konu İslam toplumu tarafından çok fazla tahrif edilmiş ve farklı anlamlara çekilerek topluma anlatılmıştır. Onun için makalem biraz uzun oldu. Sabırla lütfen okuyunuz. Kur’an’da geçen  SALAT  kelimesine direk namaz anlamını verirsek, namazın detaylarını ve bu konudaki emirleri Kur’an’ın başında değil, daha sonra ki ayetlerde indirildiğini görürüz. Kur’an’ın indiriliş, nüzul sırası konusunu da araştırdığınızda net ve güvenilir bir bilgiye ulaşamazsınız. Çünkü farklı sure sıralamaları görürsünüz.  BAKIN SURE DİYORUM, AYET DEĞİL .