Ana içeriğe atla

ALİ İMRAN 90. AYET. TÖVBELERİ ASLA KABUL EDİLMEYECEKLER, SİZCE KİMLERDİR?



Bizleri Kur’an dan uzaklaştırmalarının, Kur’an ı anlayarak, düşünerek okumamızı engelleyenlerin asıl sebebi, bizleri nasıl Allah ile aldattıklarının farkına varmamamız adınadır. Lütfen değerli kardeşlerim batıla, hurafeye ve sanı bilgilere değil, Allah ın nuru, eşi benzeri olmayan Kur’an ı anlayarak ve düşünerek dikkatle okuyalım. Eğer bunu yapmadan, Allah ın emaneti canımızı teslim edersek, inanın pişmanlıklarımızın o zaman hiçbir faydası olmayacaktır. Yaptığımız onca ibadetin, hayrın, duanın boşa gitmesini istemiyorsak, Ali İmran suresi 90. ayet üzerinde, lütfen çok ama çokkkkkk dikkatle düşünelim. Bu ayeti iki farklı mealden yazıyorum ki konu daha iyi anlaşılsın.

Ali İmran 90: İNANDIKTAN SONRA HAKİKATİ İNKÂRA SAPIP İNKÂRCILIKTA DAHA DA İLERİ GİDENLERİN TÖVBELERİ ASLA KABUL EDİLMEYECEKTİR. İşte onlar sapıkların ta kendileridirler. (Bayraktar Bayraklı meali)

Ali İmran 90: İNANIP GÜVENDİKTEN SONRA KÂFİR OLAN (ÂYETİ GÖRMEZLİKTEN GELEN) VE KÂFİRLİĞİ SÜRDÜRENLERİN (ÖLÜNCE YAPACAKLARI) DÖNME İSTEKLERİ KABUL EDİLMEZ. İşte yoldan çıkanlar onlardır. (Süleymaniye vakfı)

Değerli kardeşlerim, bakın Allah kimlerden bahsediyor, lütfen buraya dikkat edelim. Bu ayet iman etmeyenlerden değil, tam tersine öyle bir iman edenler var ki, onlar Kur’an a iman ettiklerini, ona güvendiklerini söyledikleri halde bu sözünde durmayan, Allah ın Kur’an ın ipin sarılın, emin olmadığınız bilginin ardına düşmeyin, çünkü sizleri Kur’an dan hesaba çekeceğim dediği halde, batılın ve sanı bilgilerin etkisinde dinini yaşayanlara, Allah ın ayetlerini görmezden gelenlere söylüyor Rabbimiz bu sözleri. 

Ama günümüz batıl, hurafe yolcuları, bu ayet sanki hiç onları ilgilendirmiyor muş gibi davranıyorlar. Çünkü gözlerini batıl ve hurafeler bürümüş, böylece gözler perdeli, gönüller Allah ın kelamına karşı taş kesilmiş. Ne diyorlardı Kur’an için hatırlayalım. “YALNIZ KUR’AN İLE İSLAM YAŞANMAZ. KUR’AN DA HER BİLGİ YOKTUR, ÖZET BİLGİLER VARDIR. PEYGAMBERİMİZİN RİVAYET HADİSLERİ OLMASAYDI, KUR’AN KAPALI KALIR ANLAŞILAMAZDI.” Allah ın yüzlerce ayetinin tam tersi düşünceyi söyleyen bu kişilere karşı Allah, bu ayette hesap günü TÖVBELERİNİ ASLA KABUL ETMEYECEĞİM ONLARIN DİYOR.  Allah yalnız Kur’an ın ipine sarılın, sizlere her şeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdik ki anlayasınız, biz kitapta hiçbir eksik bırakmadık, sorumlu olduğunuz kitap Kur’an dır, sakın onun sınırını aşmayın dedikten sonra, Kur’an a bu sözleri söyleyen ve inananlar, Allah ın yolundan sapmış demektir.  ALLAH BU İNSANLARA İNKÂRCI, KÂFİR OLDULAR DİYOR. Batıl, hurafe ve sanı yolcuları, bu ayette Allah Kur’an a iman etmeyenlerden bahsediyor diyorlar. Bakın önceki ayetlerde Allah,  mahşer günü tövbelerini asla kabul etmeyeceği kullarının, kimler olduğunu nasıl açıklıyor.

Ali İmran 86: İMAN ETMELERİNDEN, RESUL’ÜN HAK OLDUĞUNA ŞEHADET GETİRMELERİNDEN VE KENDİLERİNE APAÇIK DELİLLER GELMESİNDEN SONRA İNKÂRCILIĞA SAPAN BİR KAVME ALLAH NASIL HİDAYET NASİP EDER? Allah zalimler topluluğunu doğru yola iletmez. (Diyanet vakfı meali)

Ali İmran 87–88: İşte onların cezası, Allah'ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır. Bu lânete ebedî gömülüp gidecekler. Onların azapları hafifletilmez; yüzlerine de bakılmaz. (Diyanet vakfı meali)

Ali İmran 89: ANCAK, BUNDAN SONRA TÖVBE EDİP YOLA GELENLER BAŞKA. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. (Diyanet vakfı)

Gördünüz mü, Allah kimden bahsediyor muş. İman etmelerinden, Resulün hak olduğuna inandıklarından ve KENDİLERİNE APAÇIK DELİLLER YANİ KUR’AN GELMESİNDEN SONRA inkârcılığa saptılar diyor. Peki, inkârcılığa nasıl saptılar, apaçık delil Kur’an dan başka kitap olabilir mi? Allah benden başka şefaat edecek yok, hiçbir şefaatin olmadığı o günden sakının dedikçe, kendilerini kurtaracak şefaatçiler edindiler. Allah emin olmadığınız sanı, rivayet bilgilerin ardına düşmeyin, yalnız Kur’an ın ipine sarılın, çünkü sizleri Kur’an dan hesaba çekeceğim dedikçe, yalnız Kur’an ile İslam yaşanmaz, Kur’an detaylı değildir her bilgi yoktur diyerek edindikleri velilerin kitaplarını rehber edindiler. Hatta sakın veliler edinip ardı sıra gitmeyin diye uyardığı halde. İşte bu ve buna benzer, Kur’an ın emrettiği hükümlerin tam tersine inanıp, Allah ın ayetlerini görmezden gelenlere Allah, böyle kulları için inkârcı, yoldan sapmış kâfir oldular diyor.

Allah Ali İmran 89. ayette uyarıyor ve bu dünyadayken emaneti teslim etmeden bu hatalardan vazgeçerseniz sizleri affederim diyerek, Allah ın bağışlayıcı, şefkatli ve merhametli olduğunu bir kez daha bizlere bildiriyor. 

DEĞERLİ KARDEŞLERİM, LÜTFEN KENDİMİZE GELELİM, BATILDAN UZAK YALNIZ KUR’AN IN İPİNE SARILALIM. ALLAH IN AYETLERİ İLE BEŞERİ SÖZLERİ KARŞILAŞTIRMAYALIM, RİVAYETLERİ KUR’AN DA GÖREMEDİĞİMİZDE, KUR’AN I YETERSİZ VE EKSİK GÖRMEYELİM. ALLAH IN HUZURUNA KUR’AN DAN HABERSİZ, BATIL TAKİPÇİSİ OLARAK ÇIKARSAK, İNANIN ZALİMLERİN VE ALLAH İLE ALDATICILARIN TUZAĞINA DÜŞTÜĞÜMÜZÜ O GÜN ANLADIĞIMIZDA, ELİMİZDEN HİÇ BİR ŞEY GELMEYECEK. ALLAH KUR’AN IN SINIRLARINI AŞAN, KUR’AN I YETERLİ GÖRMEYEN KULLARININ, ASLA TÖVBELERİNİ KABUL ETMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR. LÜTFEN UNUTMAYALIM, ALLAH SİZLERİ KUR’AN DAN İMTİHAN EDİYORUM DİYORSA, BU DURUMDA SİZCE ALLAH, KUR’AN IN DIŞINDAN BİLGİ VE HÜKÜMLERDEN DE BİZLERİ SORUMLU TUTAR MI? UNUTMAYALIM SÖZÜN EN GÜZELİ, EN DOĞRUSU ALLAH IN SÖZLERİDİR. KARAR SİZİN, İMTİHAN SİZİN İMTİHANINIZ.

Ali İmran 78: Onlardan bir grup var ki, KİTAPTA OLMAYAN BİR ŞEYİ SİZ KİTAPTAN SANASINIZ DİYE, DİLLERİYLE KİTABI ÇARPITIRLAR ve Allah'tan olmadığı halde, “Bu, Allah katındandır!” derler, böylece bile bile ALLAH HAKKINDA YALANLAR UYDURURLAR. (Bayraktar Bayraklı)

Mülk 29: De ki: “Bizim Rabbimiz Rahmân'dır. O'na inandık ve yalnız O'na güvendik. YAKINDA, KİMİN APAÇIK BİR SAPIKLIK İÇİNDE OLDUĞUNU BİLECEKSİNİZ.” (Bayraktar Bayraklı)

Enbiya 10:  Andolsun, SİZE ÖYLE BİR KİTAP İNDİRDİK Kİ SİZİN BÜTÜN ŞEREF VE ŞANINIZ ONDADIR. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? (Diyanet meali)

Zuhruf 44: Şüphesiz bu Kur’an, Sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ONDAN HESABA ÇEKİLECEKSİNİZ. (Diyanet meali)


Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK

 https://hakyolkuran1.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HACER ÜL ESVED TAŞI VE GERÇEKLER.

Bugünkü yazımın konusu, Kâbe yi tavaf ederken elle selamlanan ve kutsallığına inanılan, Hacer’ül Esved taşı hakkında olacaktır. Gelin önce geleneksel İslam’ın, bu konuda kabul ettiği rivayetlere ve inançlarına bakalım kısaca. Bakalım da batıla inandığımızda, bizleri nasıl aklın mantığın ötesinde akıl almaz şeylere nasıl inandırıldığımızı da farkında olalım. Konuyla ilgili erişebildiğim tüm rivayetleri yazıyorum. Ders alabilene ne mutlu. Allah onun için, emin olmadığın bilgilerin ardına düşmeyin, hesabını sorarım diye boşuna uyarmıyor. “RİVAYETE GÖRE, HZ. İBRAHİM, KÂBE’NİN İNŞASINI BİTİRDİKTEN SONRA, OĞLU İSMAİL İLE TAVAFA BAŞLANGIÇ SIRASINI BİLDİRMEK İÇİN: “İSMAİL, BANA BİR TAŞ GETİR DE TAVAFIN NEREDEN BAŞLAYACAĞINI İŞARET EDEYİM” DEDİ. HZ. İSMAİL DE CEBEL-İ KUBEYS’TEN BİR TAŞ ALIP BABASINA VERDİ. O DA TAVAFIN BAŞLAYACAĞI BUGÜNKÜ KÂBE’NİN KÖŞESİNE TAŞI KOYDU.” “RİVAYETE GÖRE İBRAHİM PEYGAMBERİMİZ, BU TAŞI KÂBE NİN KÖŞESİNE YERLEŞTİRMİŞTİR. EBU DAVUD’UN RİVAYET ETTİĞİ BİR HADİSE GÖRE,

İSLAM DİNİNDE, HAREMLİK SELAMLIK VAR MIDIR?

Değerli din kardeşlerim, bizler Kur’an ayetlerini eğer, Allah’ın örnek verdiği diğer ayetlerinden yardım alarak anlamaya çalışmaz da geleneğin, rivayetlerin ve Mezheplerin dayattığı beşeri fıkıh inancının etkisiyle anlamaya çalışırsak, Allah’ın istediğini değil, kendi nefislerimizde yarattığımız dini yaşamış oluruz. Bugünkü makalemin konusu  İSLAM DİNİNDE, HAREMLİK SELAMLIK VAR MIDIR  ve bir kadın evli olmadığı bir erkeklerle beraber aynı ortamda oturamaz mı, bu konuda sizleri Kur’an’ı rehber alarak, düşünmeye davet etmek istiyorum.  Günümüz Mezheplerin, beşeri FIKIH inancının öğretisine baktığımızda, bir kadın evli olmadığı başka bir erkekle aynı ortamda oturamaz, ya da toplu halde bulunamaz şeklinde anlatılır. Bunun detayına girmek istemiyorum, çünkü bizler için beşeri fikirler değil, Allah’ın bizleri sorumlu tutacağına hükmettiği Kur’an önemlidir. Bu konudaki Kur’an ayetlerine bakmadan önce, genel anlamda düşünelim.  Bir kadının yalnız başına dışarı çıkamayacağına dair, bir hüküm v

BATIL VE RİVAYETLERDEN UZAK, KUR’AN’IN EMRETTİĞİ SALATIN, ÖZÜNÜ ANLAYABİLMEK….

  Salat/Namaz konusu İslam toplumunda, en çok konuşulan ama çok fazla fikirlerin, düşünce ve inancın ortaya atıldığı bir konudur. Bildiğiniz gibi günümüzde bizlerin namaz dediğimiz konu, aslında bu isimle Kur’an’da geçmez.  SALAT  diye geçer ama bu kelimenin öyle farklı anlamları da vardır ki, bu gerçek ne yazık ki İslam toplumunda hiç konuşulmaz, hatta her ayette geçen  SALAT  kelimesine, namaz adını verip gerçek anlamından saptırılarak yanlış anlaşılmıştır. Bu konu İslam toplumu tarafından çok fazla tahrif edilmiş ve farklı anlamlara çekilerek topluma anlatılmıştır. Onun için makalem biraz uzun oldu. Sabırla lütfen okuyunuz. Kur’an’da geçen  SALAT  kelimesine direk namaz anlamını verirsek, namazın detaylarını ve bu konudaki emirleri Kur’an’ın başında değil, daha sonra ki ayetlerde indirildiğini görürüz. Kur’an’ın indiriliş, nüzul sırası konusunu da araştırdığınızda net ve güvenilir bir bilgiye ulaşamazsınız. Çünkü farklı sure sıralamaları görürsünüz.  BAKIN SURE DİYORUM, AYET DEĞİL .