Ana içeriğe atla

ÖLÜM BİR SON DEĞİL, SONSUZLUĞUN BAŞLANGICIDIR.....



Bizler ölüm aklımıza geldiğinde korkarız ve hemen konuyu değiştirir, ölümü adeta aklımızdan silmeye çalışırız. Peki bu hareketimizle, davranışımızla doğrumu yaparız? Ölüm gerçekten korkunç bir şey mi ki, bu kadar korkuyor ve aklımıza bile getirmek istemiyoruz? Doğrusunu isterseniz bilmediğimiz, araştırmadığımız detaylı bilgiye sahibi olmadığımız, her şeyden korkarız. Örneğin elektriği düşünün, eğer hakkında detaylı bilgimiz olmasa, nasıl kullanılacağını bilmesek, yalnız onu ellediğimizde çarpacağını bilsek, inanın evimize bile elektrik çektirmeyiz. Bilinmeyen her şey şüphe uyandırdığı andan itibaren, bizlere korku verir ve bizler için şüphelidir. Sizlere şunu hatırlatmak isterim, eğer bizler Allah’ın bizlere mesajı olan Kur’an’ı gereği gibi okumuş ve onun ışığından gerektiği kadar yararlanmış olsaydık, asla ölümden korkmazdık. Tabi bu dünyadaki görevimizi gereği gibi yerine getirip, o yolculuğa HAZIRLIĞIMIZI YAPABİLDİYSEK. ASLINDA ÖLÜM BİR SON DEĞİL,  SONSUZLUĞUN BAŞLANGICIDIR. 

Peki, nasıl bir sonsuzluğun başlangıcı? İşte bu konudaki doğru bilgileri almak isteyen, Allah’ın rehberini bolca anlayarak okumalı, üzerinde dikkatle düşünmeli ve doğruluğundan asla emin olamayacağımız rivayetlerin yerine, Allah’ın sözlerine kulak vermelidir. Adeta slogan misali, bu sözü söylememin nedenini açıklamak isterim. Bizler eğer Allah’ın rehberi Kur’an’dan, İslam’ı öğrenmiş olsaydık, ölümden asla korkmaz, tam tersine ONU ÖZLEMLE beklerdik. Kur’an’dan öyle uzak yaşıyoruz ki inancımızı, beşerin hurafelerle yarattığı İslam, güzelim dinimizi adeta  KORKU DİNİ yaptığından, bizlerde gerçeği Kur’an’dan değil, batıl ve sanı rivayet inançlarından öğrendiğimiz için, ölümü düşündüğümüzde adeta tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü İslam’ı topluma KORKU, ŞİDDET, ATEŞ, AZAP gibi kelimelerle öyle anlatıyorlar ki, toplumun korkmaması mümkün değil. HALBUKİ KUR’AN’I DİKKATLE OKUYAN BİR MÜSLÜMAN, ALLAH’IN SINIRSIZ ŞEFKATINI GÖRECEK VE HATALARINDAN VAZGEÇTİĞİNDE BAĞIŞLANACAĞINI VE HUZUR, MUTLULUK DOLU CENNETİ İLE BULUŞARAK, BURADA HİÇ BİR ACI ÇEKMEYECEĞİNİ ÖĞRENİP, ADETA O GÜNÜ ÖZLEMLE BEKLEYECEKTİR.

İslam dinini bizlere öğretenler, neredeyse sağa bakma günah, sola bakma günah mantığıyla, toplumu adeta korkutmuşlar, hatta dinden soğutmuşlardır. FARKINDA DEĞİLİZ AMA BİZ KENDİMİZİ ALDATIYORUZ, BİZİ ALDATANLARA İNANARAK. Bizler ne yazık ki bazı şeylerin, hala farkında değiliz. Bu dünyada olmamızın gerçek amacı nedir? İşte bunun bilincine varabildiğimiz andan itibaren, her şey çok daha farklı olacak ve ölümden korkmak yerine, ÖDÜLÜMÜZÜ ALMAYA YAKLAŞMANIN MUTLULUĞUNUN TADINA VARABİLECEĞİZ. Bizler evlatlarımıza, geleceklerini garantiye almaları adına, onların çalışmasını, boş vakitlerini değerlendirmelerini, hayatlarını planlamalarını ister dururuz. Peki neden? İyi bir gelecek, iyi bir hayat sürmeleri için bu dünyada. İŞTE ALLAH’TA AYNI ŞEYLERİ TÜM KULLARINA SÖYLÜYOR VE DİYOR Kİ, SİZE BİR YAŞAM REHBERİ GÖNDERDİM, ONU ÇOK İYİ OKUYUN ANLAYIN, BATILA, RİVAYETLERE DEĞİL GÖNDERDİĞİM KUR’AN’IN İPİNE SARILIN. ONUN ÜZERİNDE DÜŞÜNÜN VE ONA UYGUN YAŞAYIN. Sizleri bu kitaptan sorumlu tutuyorum, yani imtihanınız bu kitaptan olacaktır. Bakın bizlerin evlatlarımıza söylediğimizi, Allah bizlere söylüyor. Hiçbir farkı yok. Peki bu uyarıları bizler, dikkate alıyor muyuz? HİÇ SANMIYORUM, ÖLÜMDEN KORKUMUZUN ASIL NEDENİDE BU YAPTIKLARIMIZDAN, İNANCIMIZDAN EMİN DEĞİLİZ.

ÖĞRENCİ ANNE VE BABASINI DİNLERSE, ÜNİVERSİTEDE ÇOK İYİ BİR BÖLÜMÜ KAZANIYOR VE İYİ BİR MESLEK SAHİBİ OLUYOR, GÜZEL BİR YAŞAM SÜRÜYOR BU HAYATTA. İŞTE BİZLERDE EĞER RABBİN SÖZLERİNİ/AYETLERİNİ DİNLERDE, GÖNDERDİĞİ KİTABIN EMİRLERİNE UYARSAK YAŞAM BOYUNCA, BİZLERDE İMTİHANIN SONUCUNDA VERİLECEK ÖDÜLÜ KAZANMIŞ OLACAĞIZ. PEKİ BİZLER ALLAH’IN SÖZLERİNİMİ DİNLİYORUZ, YOKSA İNSANLARIN BİZLERE ÖĞRETTİĞİ RİVAYETLERİ Mİ? Ölümden korkumuzun nedeni, çok açık anlaşılıyor. BİZLERİN YAŞADIĞI İSLAM, DİN KALBİZE HUZUR MUTLULUK VERMİYOR, ÇÜNKÜ İSLAM’I KUR’AN’A GÖRE DEĞİL BATIL BİLGİLERLE YAŞIYORUZ. ÖYLE OLUNCADA ÖLÜMDEN KORKUYORUZ. Peki, bu ödül neydi? Öldükten sonra hesabın verileceği gün, Rabbin ödülü olan CENNETİ ile ödüllenmek. 

Burada dikkat etmemiz gereken, çok önemli bir konu var. Öğrenciler hangi kitaplarla okuyup, iyi bir meslek sahibi olmuştu? Milli Eğitimin ya da öğretmenlerinin önerdiği kitaplardan faydalanıp, başarılı olup istedikleri ödülü almışlardı. Peki, Allah’ın ödülünü alabilmek için, bizler hangi kitabı okumamızı söylüyordu Rabbimiz? Birkaç ayet ile hatırlatalım. 

Zuhruf 44: Doğrusu Kur’ân, sana ve kavmine bir şereftir. İLERİDE ONDAN SORUMLU TUTULACAKSINIZ.

Enbiya 10: Andolsun ki, size öyle bir kitap indirdik ki. BÜTÜN ŞANINIZ ONDADIR; HALA AKILLANMAYACAK MISINIZ?

Araf Suresi 3: (Ey insanlar), RABBİNİZDEN SİZE İNDİRİLENE UYUN ve O’ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

Ahzap 2: RABBİNDEN SANA VAH YEDİLENE UY! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır.

Muhammet 2: İman edip yararlı işler yapanların, RABLERİ TARAFINDAN HAK OLARAK MUHAMMED’E İNDİRİLENE İNANANLARIN GÜNAHLARINI ALLAH ÖRTMÜŞ VE HALLERİNİ DÜZELTMİŞTİR.

Eğer bizler Allah’ın bu emirlerini yerine getirmeyip, bu ve benzeri ayetleri, uyarıları görmezden gelirsek, başka kitaplara çalışıyorsak, acaba emaneti teslim ettiğimizde, imtihanımızı kazanma şansımız ne olur? İŞTE KORKUMUZUN NEDENİ BU. Dersini zamanında çalışmayan, Üniversiteye giriş sınavına hazırlanmayan bir öğrencinin yaşadığı aynı duygularla, bizler ölümü bekliyoruz. Çünkü ölüme hazırlanmadık da ondan. Öyle olunca elbette ölümden korkarsınız.. Sanırım okulda öğretmenin verdiği kitaba çalışmayıp, başka kitaplara çalışan öğrencinin, yılsonunda alacağı not gibi bir sonuçla karşı karşıya kalacağımız çok açıktır. Bu öğrenci, öğretmenin verdiği notlarını okuduğunda ne kadar üzülecekse, ALLAH’IN ÖNERDİĞİ İMTİHAN OLDUĞUMUZ KİTAP YERİNE, BAŞKA KİTAPLARIN PEŞİNDEN GİDENLERDE, HESAP GÜNÜ AYNI SONA ULAŞACAKTIR. BU KORKU, HAZIRLIKSIZ OLMANIN KORKUSUDUR.

EĞER ŞÜPHELERLE DOLU BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYSEK, EMİN OLMADIĞIMIZ BİLGİLERİN ARDI SIRA GİDİYORSAK, ÖLÜMDEN KORKMAMIZ DA KAÇINILMAZ OLACAKTIR. Allah’ın emrettiği yoldan gidiyorsak, gideceğimiz yerde bizleri, hayal bile edemeyeceğimiz kadar güzellikler, mutluluk ve huzur bekliyor. BUNU BİLEN, BUNDAN EMİN OLAN BİR İNSAN, ÖLÜMDEN KORKAR MI? Allah ödülümüzü vermek için bizleri bekliyor. Gelin hiçte zor olmayan, Allah’ın yemin ederek kolaylaştırdığını söylediği, Kur’an’ı anlayarak ve düşünerek okuyalım ve ÖLÜM KORKUMUZU BÖYLECE ÜSTÜMÜZDEN ATALIM. Birileri sen Kur’an’ı anlayamazsın diyorsa, onlara aldanmadan, inanmadan dört elle sarılalım Kur’an’a. Unutmayalım Allah, anlayamayacağımız bir rehber gönderip, daha sonra ondan bizleri asla hesaba çekmez. KUR’AN’I ANLAYARAK, DÜŞÜNEREK OKUYALIM Kİ, ÖLÜMDEN KORKMAK YERİNE, ÖDÜLÜNÜ ALMAYA GİDEN BİR ÖĞRENCİNİN HEYECANIYLA, MUTLULUKLA BEKLEYELİM. ÖLÜM BİR SON DEĞİL, İMTİHANIN BİTİŞİNDE, ÖĞRENCİNİN DERİN BİR OHHHH ÇEKEREK RAHATLADIĞI O AN GİBİ, BİZLERİNDE RAHATLADIĞI, HUZURA KAVUŞTUĞU BİR ANDIR. 

Ölen bir insan, mahşer gününe en yakın insandır. Ölümümüz ile mahşer günü arasında, sanki birkaç gün gibi çok kısa bir zaman olacağını Allah söylüyor Kur’an’da. Çünkü yaşadığımız zamanın ölçüsü, zaman akışı ile Allah’ın mekânının zaman ölçüsü, akışı çok farklı. Hatırlatmak isterim, Allah’ın Resulü ile günümüz arasında neredeyse Allah katındaki zaman bir buçuk gün kadar geçmiş. Çünkü bizlerin yaşadığı dünyada BİN YIL Allah katında bir gün kadar kısa olduğunu, Kur’an açıklıyor. BU DEMEKTİRKİ ÖLDÜĞÜMÜZDE, SEVDİKLERİMİZLE BULUŞACAĞIZ. Bundan güzel özlem olabilir mi? Dilerim tüm sevdiklerimizle, Allah’ın ödülü cennetinde buluşuruz. Öldüğümüzde Allah’ın zaman akışa geçtiğimiz için, orada hesap günü çok kısa gelecektir bizlere. Ölüm bizler için, ödülü alacağımız anın, adeta başlangıcıdır. TABİ DERSİNİ DOĞRU KAYNAKTAN ÇALIŞANA.

GELİN ÖLÜMDEN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORKALIM. 

Ölüm den korkan, hazırlığını yapmayandır. Ölümden korkan, Allah’ın rehberiyle yatıp kalkmayandır. ÖLÜMDEN KORKAN, SİZLERE REHBER OLSUN DİYE GÖNDERDİM DEDİĞİ KİTABI ANLAMADAN OKUYUP, RABBİN NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA OLMADAN YAŞAYANDIR. ÖLÜMDEN KORKAN DİN DİYE RİVAYETLERİ, BATLI, ATALARININ İNANCINI YAŞAYANDIR. Hazırlığını doğru yapmış ve Allah’ın gerçeklerinden haberdar bir insan, ölümden neden korksun. Böyle bir insana ölüm dendiğinde aklına, ne korku gelir nede ürküntü. Çünkü o bu dünyada geçici kaldığını, imtihanda olduğunun bilincindedir ve bunu hiç unutmaz. Çünkü o imtihanının, elindeki Kur’an’dan olduğuna emin, hazırlıklarını tamamlamıştır. 

SONSUZ VE HUZUR DOLU GERÇEK EVİNE DÖNMENİN HUZURU VE MUTLULUĞU İÇİNDE OLAN BİR İNSAN, GERÇEK EBEDİ EVİNE GİTMENİN VAKTİNİ BEKLERKEN, NEDEN KORKSUN, TELAŞ ETSİN? ÖLÜM BİR KÖPRÜDÜR, BİZLERİ SEVDİKLERİMİZLE KAVUŞTURUR. DOĞRU YOLDA GİDEN BİR İNSAN İÇİN, İŞTE ÖLÜM BÖYLE BİR DUYGUDUR.

DİLERİM ALLAH’TAN, ÖLÜMÜ KORKU VE TELAŞLA BEKLEYEN DEĞİL, KENDİSİNDEN EMİN ÖDÜLÜNÜ ALMAYI BEKLEYENLER GİBİ, HEYECAN VE MUTLULUK İÇİNDE OLAN KULLARINDAN OLURUZ.

Saygılarımla 

Haluk GÜMÜŞTABAK

https://kuranadavet1.wordpress.com/

https://twitter.com/KURANA_DAVET

http://www.hakyolkuran.com/

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/

https://hakyolkuran1.blogspot.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KABEYİ İLK KİM YAPMIŞTIR?

Biz Müslümanlar her konuda olduğu gibi, Allah’ın emri Hac görevini yerine getirdiğimiz Kâbe nin, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı konusunda bile, tam anlaşamıyor, Kur’an açıklamasına rağmen, Kur’an’ın bilgilerine inanacağımıza rivayetlerin etkisinde kalıyoruz. Televizyonlarda izlemişsinizdir, hatta kafanız da karışmıştır. Kâbe yi ilk yapanın, Hz. Âdem olduğu anlatılır. İlginçtir bu bilgilerin tamamı rivayetlerde geçer, sorumlu olduğumuz Kur’an’da tek kelime geçemez. Bakın bu konuda neler söyleniyor, önce bu rivayetlere göz atalım, daha sonra sorumlu olduğumuz Kur’an’dan gerçekleri öğrenelim. “İSLAM’DA GENEL GÖRÜŞ OLARAK KÂBE’NİN, İLK OLARAK HZ. ÂDEM TARAFINDAN YAPILDIĞI SÖYLENİR. ANCAK ONDAN GERİYE, SADECE TEMELLERİNİN KALDIĞI, SONRA HZ. ŞİT PEYGAMBER TARAFINDAN YENİDEN İNŞA EDİLDİĞİ VE NUH TUFANI SIRASINDA KUMLARA GÖMÜLDÜĞÜ ANLATILIR. DAHA SONRASINDA, KUR’AN’DA BELİRTİLDİĞİ ÜZERE, HZ İBRAHİM’İN ALLAH’IN EMRİ İLE KÂBE’NİN BULUNDUĞU YERE GİTTİĞİ VE KÂBE’NİN TEMELLERİNİ BULARAK, O

ÖLMÜŞLERİMİZE KUR’AN OKUMAK, KURBAN KESMEK DOĞRU MUDUR?

Sizce Kur’an ölmüşlerimize okunur mu, okunursa faydası olur mu? Bildiğiniz gibi günümüz İslam toplumunda, çok fazla kabul gören ve her ölen yakınlarımızın ardından Kur’an okuruz, ya da okuturuz. Kabir ziyaretlerinde görürsünüz, ölmüş kişinin mezarı başında ona Kur'an okurlar. Bu davranışımız ne kadar doğru. Gelin bu sorumuzu Kur’an'a soralım, bakalım ne cevap verecek. Allah Kur’an'ı neden ve ne amaçla indirdiğini, bakın nasıl açık bir şekilde bizlere bildiriyor. Yasin 70:   DİRİ OLANLARI UYARABİLSİN ve kâfirlere ceza hak olsun diye. ( Bayraktar Bayraklı) Fatır 22:  DİRİLER İLE ÖLÜLER DE BİR OLMAZ. Allah, dilediğine işittirir. SEN, KABİRDE BULUNANLARA İŞİTTİRECEK DEĞİLSİN. (Diyanet meali) Neml 80:  Bil ki SEN ÖLÜLERE İŞİTTİREMEZSİN, arkalarını dönüp giderlerken sağırlara da DAVETİ DUYURAMAZSIN. ( Diyanet vakfı) Aslında bu ayetleri okuyan ve iman ettiğini söyleyen bir Müslüman, Kur’an'ın yaşayan bizler için bir tebliğ, uyarı  HAKKIN YOLUNA DAVETİYE  olduğunu anlayacaktır

SALAT'IN BİR ANLAMININDA, NAMAZ OLMADIĞINI SÖYLEYEN KARDEŞLERİMİZE.

  Bu makalemde sizlerin, üzerinde düşünmenize vesile olmak istediğim konu, Kur’an’da geçen SALAT kelimesi üzerinde olacak. Salat Allah’a dua etmek, toplumun birbirine destek olması ve bizlerin farsça namaz dediğimiz kıyam, rükû ve secde ile yapılan şekilsel bir dua ibadeti anlamlarına gelir. Bu makalemde üzerinde durmak istediğim konu, bazı arkadaşlarımızın kıyam, rükû ve secde ile yaptığımız ibadetin aslında, Kur'an'da geçmediğini iddia ettikleri konusu üzerinde olacak.  Her düşünceye saygılı olurda, hiç bir etki altında kalmadan, derinlemesine Kur’an ayetleri üzerinde düşünürsek, inanıyorum ki en doğru sonuca ulaşabiliriz. Eğer birbirimize saygısız tavırlar içinde olurda, bizim gibi inanmadığı için, karşımızdaki kişiyi dinsizlikle suçlarsak, daha baştan büyük hata yapmış oluruz.  ÖNCE ŞUNU ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE, YAZIMIN BAŞINDA SÖYLEMEK İSTERİM. ŞU AN KILDIĞIMIZ NAMAZIN AYNISINI, DETAYLARINI KUR’AN’DA ARAMAYALIM, BULAMAYIZ. ÇÜNKÜ ALLAH BU ŞEKLİYLE, YANİ DETAYI İLE NAMAZI KUR’A